Despre OISS

Rubrici:

Un observator este o persoană care observă și poate fi în același timp un dispozitiv sau o structură care permite o privire mai largă, mai cuprinzătoare. Ceea ce presupune o relativă înălțare, o oarecare distanțare. Totuși un observator nu este un turn de fildeș, o nișa, o ascunzătoare. (click pentru mai multe detalii)

Echipa fondatoare a OISS este compusă din cercetători tineri (și mai puțin tineri) care-și propun să contribuie la producerea și difuzarea de observații utile din diferitele discipline care aparțin universului științelor socio-umane, pornind de la informațiile bibliografice și evenimentele academice, continuând cu înregistrarea aparițiilor editoriale, cu semnalarea programelor de cercetare, a burselor și posturilor publicate, cu semnalarea comisiilor de promovare, de evaluare, cu răspunderile lor individuale și cu procedurile lor colective. (click pentru mai multe detalii)

Membrilor echipei permanente de întreținere a OISS (membri fondatori și membri cooptați pe parcurs) li se alătură în timp parteneri instituționali, care susțin acest proiect și cu care pot avea loc schimburi de informații. Parteneri „naturali” sunt instituțiile de învățământ și de cercetare, colegi și prieteni cu care am colaborat în decursul timpului, posibili colaboratori la proiecte de cercetare comune. (click pentru mai multe detalii)

Mihai Dinu Gheorghiu este profesor de sociologie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, unde a început sa predea din 1999. Activitatea de cercetare a început-o în 1980, la Centrul de Stiinte Sociale al universitatii iesene, a continuat-o la Maison des Sciences de l’Homme si la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris (unde a sustinut un doctorat sub conducerea lui Pierre Bourdieu în 1997) (click pentru mai multe detalii)