Obiective

Observatori în echipă. Practicile observării, obiective

Echipa fondatoare a OISS este compusă din cercetători tineri (și mai puțin tineri) care-și propun să contribuie la producerea și difuzarea de observații utile din diferitele discipline care aparțin universului științelor socio-umane, pornind de la informațiile bibliografice și evenimentele academice, continuând cu înregistrarea aparițiilor editoriale, cu semnalarea programelor de cercetare, a burselor și posturilor publicate, cu semnalarea comisiilor de promovare, de evaluare, cu răspunderile lor individuale și cu procedurile lor colective.

Vom găzdui prezentări ale unor proiecte de cercetare, îndeosebi acolo unde observarea pe teren este o metodă privilegiată, dezbateri asupra metodelor, propuneri pentru traduceri, observații asupra instrumentelor de lucru, vom atrage atenția asupra unor surse exploatabile și a unor resurse disponibile.

Sub observație va fi ținută și media în diversele ei forme, îndeosebi pentru modul în care înțelege să comunice problemele sociale, să facă apel la expertiza științelor sociale.

Observațiile vor fi completate prin interviuri cu principalii actori de teren, asigurându-se astfel complementaritatea metodelor.